Nipte maar simpele overwinning voor SVBC

BARGER COMPASCUUM – In de zondag 5e klasse E behaalde SVBC op eigen veld een nipte maar dik verdiende 1-0 overwinning op het op de derde plaats staande De Treffers-16 uit 2e Exloërmond. In de nabeschouwing na de ruime 4-0 overwinning op Sc Roswinkel een week geleden gaf SVBC trainer Puck Horstman aan dat die overwinning wel mooi was, maar dat er tegen De Treffers 16 uit een geheel ander vaatje getapt moest worden. Het viel achteraf allemaal wel mee al doet de 1-0 eindstand anders denken.

Puck Horstman: ,,De Treffers-16 is een fysiek sterke ploeg die het vooral van de lange bal op de stevige spits moet hebben. Als je dat weet in te dammen heb je al veel gewonnen. En daarnaast had ik wegens een schorsing van doelman Mark Wesseling de 16-jarige Wesley Groen onder de laat staan. Hij deed het voortreffelijk net als de ook nog jonge 16-jarige Hans Hölscher als centrale verdediger. Samen met de andere jongens wisten zij de aanvallen van De Treffers-16 vroegtijdig te stoppen. Aanvallend kregen wij ook niet veel ruimte, maar wisten na een half uur spelen wel op voorsprong te komen via een treffer van Davey Geerts. 1-0. De Treffers-16 kreeg nog wel enkele kansen, maar bij rust stond het nog steeds 1-0.”

In de 2e helft probeerden de gasten uit 2e Exloërmond wel iets aan de stand te doen, want zolang de 1-0 op het scorebord stond bleef bij de gasten de hoop en het geloof dat er zeker nog iets te halen viel in Barger Compascuum. Uiteindelijk wist SVBC de 1-0 voorsprong toch nog gemakkelijk de tijd over te tillen. Wij kunnen weer drie belangrijke punten aan het saldo toe voegen, zegt Puck Horstman: ,,De komende week gaan wij eerst even carnaval vieren en dan vervolgen wij op zondag 10 maart de competitie met een thuiswedstrijd tegen JVV.”