EHS’85 speelt OVC’21 naar de vernieling

EMMERSCHANS - Na de wanprestatie van vorige week tegen Bargeres, heeft EHS’85 zich dit weekend van zijn beste kant laten zien. Tegen (sub)topper OVC’21 uit Ommen werd het 5-2. OVC’21 vond elkaar makkelijker in de eerste minuten van de wedstrijd, maar het was Boy Mestemaker die als een duveltje uit een doosje de 1-0 maakte.

Hij haalde de achterlijn en schoof de bal onder de keeper door. Niet heel veel later was het wederom Mestemaker die de diepte in werd gestuurd. Hij werd nog wat tegengestribbeld door de keeper van de Ommenaren, maar nadat hij drie verdedigers omspeelde, kon hij alsnog afdrukken, 2-0 met rust.

Na de thee kwam OVC’21 terug via een makkelijk gegeven strafschop waarbij het nodige theater van een Ommenaar bij kwam kijken. Binnen twee minuten was held van de dag, Mestemaker weer op zijn post en complementeerde zijn hattrick. Niet veel later deed de voorin geposteerde Aleksandar Zivanovic ook een duit in het zakje door de 4-1 te scoren nadat hij zichzelf vrij speelde tussen drie verdedigers. Daarna kwam EHS’85 in de verdrukking, maar gaf nog wel een penalty weg. Ditmaal zat keeper Katoen er verder vanaf en stond het 4-2.

Het slotakkoord was aan Wouter Smit. Nadat Mestemaker werd getorpedeerd, kreeg de ingevallen Smit de bal voor de voeten en schoof de bal keurig onder de Ommer keeper door. 5-2. Nadien hield EHS’85 het doel schoon en werd ook het doel van OVC’21 niet meer onder vuur genomen. Belangrijke punten voor de Schanskers, die aanstaande zondag moeten aantreden tegen VIOS(O), een directe concurrent voor een plaats onder de streep.