Gelijkspel juiste afspiegeling van Schoonebeek - Sweel

NIEUW SCHOONEBEEK – In de zondag 4e klasse stond zondagmiddag de wedstrijd van Schoonebeek tegen het hoger geklasseerde Sweel op het programma. De selectie van trainer Arends was weer wat ruimer met de van een blessure teruggekeerde Johan Bos en de “wintersporters” Beerlink en Striper. Na een gelijk opgaande wedstrijd met een beter Sweel in de eerste helft en een beter Schoonebeek in de tweede helft, stond er uiteindelijk een terechte 1-1 eindstand op het scorebord.

Al in de eerste minuut stuitte een bal uit een corner via de paal in de handen van doelman Martin Berens. Schoonebeek moest de eerste helft alle zeilen bijzetten om de aanvalsdriften van Sweel in toom te houden. Na de rust en een aantal wissels kreeg Schoonebeek meer grip op de wedstrijd en had de tweede helft een groter aandeel in de wedstrijd. Sweel werd steeds meer terug gedrongen. In de 69e minuut stuurde invaller Niels Striper, Niek Huser diep en die maakte alleen voor de Sweler doelman geen fout en schoot de 1-0 tegen de touwen.

Drie minuten later trok Richard Speelman, uit de kluts en vanaf randje buitenspel de stand weer gelijk; 1-1. Beide teams hanteerden daarna de lange en hoge ballen waardoor de wedstrijd qua kijkspel wel boeiender werd. Scoren deden beide teams niet meer en keken ieder met een schuin oog naar scheidsrechter Jan Hoorn over een vermeende, maar onthouden strafschop. Met dit 1-1 gelijke spel veranderde er niet veel op de ranglijst. Komend weekend zijn beiden ploegen vrij. Daarna volgt voor Schoonebeek de uitwedstrijd tegen laagvlieger VIOS(O) en Sweel moet naar het verrassend presterende DSC’65.