Sc Erica ook tegen Germanicus onderuit

ERICA – In de zondag 2e klasse L wist Sc Erica geen punten te pakken in de thuiswedstrijd tegen Germanicus. Na een wat aftastend beginfase hanteerde Sc Erica vooral de lange bal, maar konden niet echt voor gevaar zorgen in het Coevorder doelgebied. Het was echter Germanicus dat ongeveer halverwege de eerste helft de score opende via Marco Cremer op aangeven van Jordi Beeksma de 0-1.

Hierna probeerde Germanicus de wedstrijd voortijdig te beslissen, maar na 45 minuten stond deze nipte voorsprong nog op het scorebord. Na rust kwam Sc Erica beter uit de kleedkamer en wist Germanicus onder druk te zetten. Nadat Sc Erica een mooie mogelijkheid zag verijdelen door Germanicus doelman Giovannis Mendes da Silva wisten de mannen van trainer Eric Prins hun voorsprong wel verder uit te bouwen. Na een overtreding op Cremer in de zestien meter mocht het slachtoffer zelf aanleggen vanaf de stip en maakte geen fout. 0-2.

De wedstrijd leek gelopen maar Sc Erica wilde toch nog gaan voor een beter resultaat. Sc Erica doelman Bram Gebbeken moest nog wel even handelend optreden om de 0-3 te voorkomen maar een kwartier voor tijd wist Sc Erica de wedstrijd toch weer open te gooien door een treffer van Rick Tubben. 1-2. Sc Erica gooide daarna in een alles of niets poging op de aanval. Er kwamen kansen, maar Germanicus doelman Mendes da Silva verdedigde zijn heiligdom prima. De mannen van trainer Arthur van der Veen wisten geen bres meer te slaan in de Coevorder defensie waardoor ook deze wedstrijd werd verloren.