DZOH ook te sterk voor Omlandia

EMMEN - Met zeven uit drie is DZOH aan de goede serie bezig in de zaterdag 2e klasse J. Afgelopen zaterdag bleken de pupillen van trainer Martin Drent na een 1-0 ruststand met 2-1 te sterk voor Omlandia.

DZOH begon goed aan de wedstrijd en kwam na iets meer dan een kwartier spelen verdiend op een 1-0 voorsprong via een doelpunt van Gerben Rog. 1-0. Het veel betere DZOH verzuimde daarna om meer afstand te nemen van de tegenstander, zei DZOH trainer Martin Drent.

,,Wij wisten al gelijk in de eerste helft na de 1-0 een legio aan kansen te creëren maar verzuimden die in doelpunten om te zetten. Ook na de thee wilde het niet lukken zonder dat Omlandia ook gevaarlijk kon worden. Des te verrassender voor iedereen op en rondom het veld was het dan ook dat de gasten vlak voor tijd toch nog de gelijkmaker wisten te scoren en wij onnodig twee punten zouden lagen liggen. Gelukkig wisten wij in blessuretijd toch nog de overwinning binnen te halen. Na goed en sterk doorzetten wist Thomas Kerkhoven de bal op maat voor te zetten op Youri Keen die dan ook geen fout maakte de gelukkig met zijn treffer nog de wedstrijd met een 2-1 eindstand naar ons toe te trekken.”

Mede door het gelijke spel van NEC Delfzijl tegen Drenthina, maakt DZOH een sprongetje naar de 10e plek met twee punten achterstand op nummer vijf VEV’67, maar wel met een wedstrijd minder. Komende zaterdag komt De Weide, de nummer zeven op de ranglijst op bezoek op Sportpark Rietlanden aan het Zwanenveld. Aanvang 14.30 uur..