Eindelijk weer een driepunter voor SVBO

BARGER OOSTERVELD – In de zondag 1e klasse F behaalde SVBO zondagmiddag na een 1-0 ruststand een knappe 2-1 overwinning op VKW. De gaten uit Westerbork begonnen goed aan de wedstrijd. Het kreeg een schietkans maar die ging over. SVBO kwam ook niet verder dan een kopbal over het doel door Wessels.

In de 20e minuut kwam VKW op voorsprong. Een hoekschop kwam terecht bij de vrijstaande Anjo Willems en die scoorde met een volley in de verre hoek. 0-1. De laatste kans voor rust was van SVBO, maar Ronald Gerdes zag zijn schot gekeerd door de VKW doelman.

Na rust was VKW dichtbij de 0-2, maar Willems legde de bal op de lat. SVBO werd wakker geschud en streed voor iedere meter. Een afstandsschot van Roy Jagt werd door VKW doelman Mulder naast getikt. Na ongeveer een kwartier in de 2e helft kreeg VKW de kans om de voorsprong te verdubbelen. Jelmer Scholtens haalde Willems neer in de zestien. Willems zelf nam de penalty, maar werd gestopt door Lennon Ebeltjes. De inmiddels in het veld gekomen Robin Heijne bracht wat extra’s bij SVBO.

Uit een voorzet van Heijne werd het gevaarlijk en kon de VKW doelman maar net een inzet tot hoekschop verwerken. Even later toch de gelijkmaker. Een vrije trap van Davy Wessels werd door Max Heijnen verlengt met het hoofd en de bal viel precies binnen. 1-1. SVBO kreeg vleugels. Jelmer Scholten bediende Robin Heijne die een één-twee aanging met Roy Jagt en met zijn chocoladerechter de bal voorgaf. Twan Waidijk zette een goed blok en Dylan Wessels schoot de bal laag in de verre hoek.2-1. De laatste kans kreeg VKW, maar een schot werd door Lennon Ebeltjes gekeerd en Jelmer Scholtens ruimde op. Eindstand derhalve 2-1.