Weiteveense Boys op eigen veld onderuit tegen koploper

WEITEVEEN – In de zondag 5e klasse F wist Weiteveense Boys de punten niet in eigen huis te houden. Na een 0-1 ruststand verloren de mannen van trainer Harm Kiers met 2-1 van koploper Alteveer. In de eerste helft hadden de gasten het meeste aandeel in het spel.

De door Harm Kiers ingezette jonge jongens hadden toch moeite met de druk die zij zich zelf oplegden, volgens de trainer. Mede door slap verdedigen bij de boys wist Dennis Klooster na bijna een half uur spelen de 0-1 te scoren. Op slag van rust kreeg Weiteveense Boys tot overmaat van ramp ook nog een twede treffer tegen.

Uit één van de snelle tegenaanvallen scoorde Rudy Akpinar de 0-2 binnen en dat werd ook de ruststand. Na de hervatting was het toch de thuisclub die de wedstrijd naar zich toe wist te trekken, Aanval na aanval op het doel van Alteveer leverde geen succes op. Nog gaf Weiteveense Boys het niet op en ging er nog steeds voor. Nadat Marcus Piening, de doelman van Alteveer, zeker drie, vier keer op de goede plek stond om de boys van doelpunten af te houden, lukte het Ruben de Koning uiteindelijk om de aansluitingstreffer de maken. 1-2.

Voor Weiteveense Boys werd het toen een alles of niets stormloop op het doel van Alteveer, maar de ploeg van trainer Johan Postma wist de voorsprong uiteindelijk over de streep te trekken. Met dank aan doelman Piening, want in de laatste minuut ranselde hij nog op fantastische wijze een kanonskogel van Stefan Bernsen uit zijn doel. Eindstand 1-2 en daarmee hebben wij ons goede spel niet kunnen belonen met punten, aldus trainer Harm Kiers..

Vanuit een hoekschop van Stefan Bernsen kopt Ruben de Koning in de slotfase nog wel de 1-2 binnen. (foto Bennie Wolbers)