EHS’85 pakt waardevolle punten

EMMERSCHANS- In de zondag 4e klasse E heeft waardevolle punten gepakt tegen subtopper Sweel. De Schanskers trokken met hangen en wurgen de overwinning over de streep. 4-2.

EHS’85 begon voortvarend en was feller dan Sweel. Dit resulteerde in een snelle 1-0 van Mark Linneman. De captain ronde beheerst af na een knappe diepte pass van Richard Fuhler. En niet heel veel later was het de snelle Boy Mestemaker die keeper Beukers verschalkte. 2-0. Nog voor rust kwam Sweel terug via Jalving die in de verre hoek raak schoot. Ruststand 2-1.

Na rust ging Sweel meer druk zetten, al kwam EHS’85 niet ontzettend in de problemen. Met nog een kwartier op de klok ging Mestemaker voor de 85e keer diep deze wedstrijd. Dit keer werd het beloond en kon hij de 3-1 maken. Uit een corner werd het nog 3-2 en daarna kwam het slotoffensief van Sweel op gang. Met man en macht verdedigden de Schanskers hun territorium.

En met verve! Uiteindelijk kwam uit een snelle counter de bal bij Mark Linneman die de bevrijdende 4-2 binnenschoof. Niet lang daarna floot de goed leidende scheidsrechter Poort uit Delfzijl af. Drie enorm belangrijke punten in de onderste regionen voor EHS’85. Volgende week zondag komt koploper Pesse op bezoek op sportpark de Weergang in Emmerschans