Ook CEC kan WKE niet stoppen

EMMER COMPASCUUM -?? In de zondag 3e klasse C zet WKE-16 haar opmars voort. De promovendus had een niet heel sterk voorseizoen maar draait inmiddels op volle toeren. De 3-1 overwinning op CEC was de negende overwinningen op rij.

De ploeg van Jan Jouke Meertens staat nog drie punten achter koploper EMMS, maar wel met een wedstrijd minder. Ook CEC was zondagmiddag dus niet in staat om WKE tegen te houden. Op een hobbelig veld onder een lekker zonnetje, maar met een gure wind lukte het beide partijen niet om aantrekkelijk voetbal te spelen. Het was zoals men dat wel uitdrukt hotseknots begonia voetbal.

De eerste helft was niet om aan te zien, twee hele kleine kansjes waren de hoogtepunten. Ruststand 0-0. De tweede helft was niet beter, maar de doelpunten gaven de wedstrijd enige kleur. In de 60ste minuut kwam Ferdy Poelman op rechts door en speelde de bal breed op Henk Bakker en die scoorde de 0-1. In de 68ste minuut zette Lorenzo Hindriks zijn eigen doelman Wim Kok op het verkeerde been en dat betekende de gelijkmaker voor CEC.

Dit was nog niet de einduitslag, want een kwartier voor tijd kwam Henk Bakker in het strafschopgebied aan de bal en bracht WKE wederom op voorsprong. 1-2. In de 90ste minuut was het weer Henk Bakker die alleen op de doelman afging en ondanks dat hij de hattrick had kunnen maken gaf hij Ferdy Poelman de gelegenheid om voor een leeg doel de eindstand 1-3 te bepalen.