Schoonebeek en Bargeres delen de punten

EMMEN - Na volop genoten te hebben van de paaseieren en het paasvuur, moest Schoonebeek op tweede paasdag uit naar Bargeres. Bargeres dat na de winterstop nog ongeslagen is, en goed meedoet in de periode, wilde deze lijn voortzetten. Schoonebeek probeerde de zeperd van vorige week tegen Witteveense Boys weer recht te zetten. Uiteindelijk eindigde deze gelijk opgaande wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Trainer Arends van Schoonebeek moest op het laatste moment nog een wijziging in de opstelling doorvoeren, Stijn Schepers bleek in de warming up toch te geblesseerd waardoor Jeffrey Berens vanaf het begin mocht meedoen. De eerste helft was Schoonebeek de betere, het wist Bargeres vrij eenvoudig van scoringskansen af te houden en creëerde zelf de nodige kansjes om de score te openen. Maar Johan Bos, Niek Huser en Niels Striper hadden het vizier nog niet op scherp staan. Dit duurde tot de 29e minuut, toen Niek Huser vanuit de draai in de korte hoek raak schoot, 0-1. Tot aan de rust werd er niet meer gescoord waardoor dit ook de ruststand was.

Na de rust gooide Bargeres iets meer energie in de wedstrijd en dwong Schoonebeek terug, maar echt grote kansen leverde dit niet op. Halverwege de tweede helft kwam Schoonebeek weer beter in de wedstrijd, en via kansen voor Johan Bos en Niek Huser had het de score verder kunnen uitbreiden. In de 76e minuut had Schoonebeek een vrije bal op een meter of twintig van het Bargeres doel. De bal werd niet goed ingebracht en Bargeres counterde razendsnel het hele veld over, Marciano Hummel gaf het laatste zetje waardoor de 1-1 op het scorebord verscheen. Vlak daarna leek Bargeres de score te verdubbelen, maar de spits stond in buitenspel positie waardoor deze treffer niet doorging. Vlak voor tijd had Johan Bos nog de 1-2 op de schoen, maar alleen voor de Bargeres doelman schoot hij keihard tegen de doelman aan.

Uiteindelijk was iedereen er wel over eens dat een gelijkspel de terechte uitslag was deze middag. En beide teams konden wel tevreden zijn met deze puntendeling; Bargeres blijft ongeslagen na de winterstop, en Schoonebeek sprokkelt weer een puntje.