Nipte maar verdiende overwinning voor SVBC

EES - SVBC uit Barger Compascuum won zondagmiddag in Ees nipt met 1-0 van de plaatselijke voetbaltrots EEC. Deze stand halverwege de wedstrijd al op het scorebord door een treffer van Dani Wittendorp. 0-1. Een magere verhouding van het spelbeeld, maar het zijn wel weer drie punten zegt SVBC ook al had het gezien de kansen ook wel 3-0 of 4-0 kunnen staan.

,,Wij moesten het doen zonder enkele basisspelers maar met een viertal A-junioren in de ploeg werd er goed gevoetbald. Achterin stond de dekking prima. Na weken blessure stond ook eerste doelman Mark Wesseling weer onder de lat en met onder andere de 16-jarige Hans Hölscher. Mooi om te zien, want die jongens willen er voor gaan. De 0-1 in de 39e minuut door Dani Wittendorp was dan ook zeker terecht.”

Met deze 0-1 stand begon ook de tweede helft en het lager geplaatste EEC wist er niet echt meer een wedstrijd van de maken. Steeds werd de lange bal gespeeld en dat werd achterin bij SVBC goed opgepakt en voorin werden ook nog wel enkele kansen gecreëerd, maar gescoord werd er niet meer.

Puck Horstman: ,,Ik ben over het spel van de afgelopen weken zeer tevreden, maar de vele gele kaarten die wij vooral voor het praten tegen de leiding krijgen is toch wel een minpuntje. Wij gaan in ieder geval wel met een goed gevoel naar Valther Boys. Wie weet wat wij in de laatste twee twee duels nog kunnen uitrichten, want wij doen ook nog mee voor de derde periode. Wij weten wat ons te wachten staat in Valthe ook al kan die ploeg vrijuit spelen. Nogmaals de 0-1 eindstand zorgt voor een tevreden trainer, besluit Puck Horstman.