Ruime winst voor Weiteveense Boys

ALTEVEER - In de zondag 5e klasse E behaalde Weiteveense Boys na een 1-2 ruststand een 4-1 overwinning op het op de tweede plaats staande Alteveer. De wedstrijd begon overigens met een thuisploeg dat zeker het eerste half uur de bovenliggende partij was.

Alteveer kwam dan ook in de 24e minuut verdiend op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Ramon Jansen. Weiteveense Boys kwam in de 36e minuut weer op gelijke hoogte door Ian Wesseling. 1-1. Drie minuten later namen de Weiteveners zelfs een 2-1 voorsprong. Na een mooie voorzet van Lars Imming kapte Ian Wesseling twee tegenstanders uit en legde de bal tegen het netje. 1-2. Dat werd ook de ruststand.

Weiteveense Boys trainer Harm Kiers: ,,Ik had in de rust aangegeven dat als zij snel de 3-1 konden maken de wedstrijd was gelopen en was de Alteveer geknakt. En dat wat ik hoopte gebeurde ook, want Jesper Scherper legde binnen vijf minuten de bal over de doelman in het doel. 1-3. Daarna werd het een eenrichting verkeer op het Alteveerse doel. Meerdere kansen werden uitgespeeld, maar het vizier stond niet goed of de Alteveer doelman deed met een aantal goede reddingen zijn eerdere fout vergeten.”

Doordat Harm Kiers enkele basisspelers miste had hij ook weer met succes enkele A-junioren als Jesper Scherpen en Roan Ameln in het veld staan. Deze jonge jongens hebben laten zien op dit niveau zeker mee te kunnen. In de 81 minuut werd het goede spel van Weiteveense Boys beloond met een treffer door Roudy Steffens. Eindstand derhalve 1-4 en daarmee werd de teleurstelling van een week eerder tegen Vitesse 63 weggepoetst en vertrouwen gekweekt voor de komende derby in Zwartemeer tegen koploper Zwartemeerse Boys.