Zandpol stelt teleur tegen Pekelder Boys

NIEUWE PEKELA - In de zondag 5e klasse E stelde Zandpol erg teleur door met 5-1 te verliezen van Pekelder Boys. In de eerste helft gingen de mannen uit Zandpol goed van start en waren aanvankelijk ruim een half uur de bovenliggende partij, maar de ommekeer in de wedstrijd kwam er nadat Appiah Abrahams een rode kaart kreeg.

Pekelder Boys maakte daar snel gebruik van de overtal situatie en namen in de 37e minuut een 1-0 voorsprong via Lars Roelfsema. Toch wist Zandpol met een man minder binnen enkele minuten de stand weer gelijk te trekken via topscoorder Stefan Knuppe. 1-1. Vlak voor rust kan Pekelder Boys door twee kadootjes van Zandpol binnen enkele minuten de wedstrijd al een beetje vroeg in het slot te zetten door doelpunten van Lars Roelfsema en Ronnie Meijer. Ruststand dus 3-1.

In de tweede helft hebben toch een andere tactiek moeten kiezen door de roe kaart, zegt tramleider Egbert Jonkers: ,,Wij besloten om de thuisploeg volledig de wedstrijd te laten maken en dan snel via de omschakeling proberen om via snelle counters succes te hebben. Dat lukte ook wel aardig alleen lukte het in de afwerking niet. Tot vijf minuten voor tijd was er nog hoop op een beter resultaat, maar nadat de Pekelers via Martin Schreuder de 4-1 wisten te maken was het over en uit en werd het ook nog 5-1 door Leon Wolthuis. Wij hebben met 10 man genokt voor wat wij waard waren maar het lukte niet meer. Eindstand 5-1. Komende zondag moeten wij naar SC Roswinkel en dan maar proberen om dit verlies snel weer te doen vergeten”, aldus Egbert Jonkers,