Schoonebeek sprokkelt punt tegen Pesse

PESSE - Afgelopen zondag moest Schoonebeek uit naar kampioenskandidaat Pesse. De ziekenboeg was weer verder gevuld met o.a. Niek Huser, maar sprokkelde met een 2-2 gelijkspel toch weer een puntje. Pesse startte furieus en doelman Berens van Schoonebeek moest handelend optreden door een kopbal uit de bovenhoek te plukken.

In de 15e minuut werd Jeffrey Berens door Jesper Swieters diep gestuurd, kapte zijn man uit en verschalkte de Pesse doelman in de linker hoek. 0-1 en Schoonebeek kreeg de wedstrijd steeds beter onder controle, maar uit een hoekschop wist Corion Casander de stand op 1-1 te brengen. In blessuretijd kreeg Schoonebeek nog een vrije bal op 20 meter van het Pesse doel, maar deze ging mis en er volgde en snelle counter van Pesse waaruit Gerben Slomp de 2-1 ruststand binnen schoot.

Na de rust bleef Johan Bos geblesseerd achter in de kleedkamer en werd vervangen door Chiel Steffens. Pesse ging door waar het de eerste helft gestopt was, maar Schoonebeek bleef redelijk eenvoudig overeind. In de 61e minuut viel bij Schoonebeek ook nog Mike Stam geblesseerd uit, waardoor de net 16 jarige Dennis Striper zijn verdienstelijke debuut maakte.

In de 62e minuut stuurde Chiel Steffens Justin Katuin diep die sneller dan de Pesse defensie en scoorde zo de 2-2. Pesse probeerde met aanvallende wissels nog de winst naar zich toe te trekken, maar met man en macht verdedigde het deze voorsprong. Verder dan een gevaarlijke vrije bal van Kleine kwam Pesse niet en via de counter had Jesper Swieters ook nog de 2-3 op de schoen. Uiteindelijk bleef het dus een 2-2 gelijspel.

(foto spelmoment in deze wedstrijd gemaakt door Agnes Striper)