Zwartemeerse Boys steviger op kop na winst op JVV

ZWARTEMEER - In de zondag 5e klasse E deed Zwartemeerse Boys zondagmiddag goede zaken. Na een 3-0 ruststand won het op eigen veld met 6-1 van JVV en de mannen van trainer Hendrikus Mulder zagen Alteveer onderuit gaan tegen Weiteveense Boys.

Het beeld van de wedstrijd tussen de boys en JVV was enerzijds een aanvallende ploeg en anderzijds een ploeg met een cordon aan verdedigers en loerend op een counter. Halverwege de eerste helft opende Mike Berens de scoren en vijf minuten later is het Marnick Potze die attent reageerde als de doelman van JVV buiten zijn zestien de bal voor zijn voeten kopte en de bal over de doelman tegen het netje kan plaatsen. 2-0.

Hidde Walda zorgde voor de 3-0 ruststand door een teruggelegde bal van buiten de zestien binnen te schieten. Gezien het spelbeeld had het ook net zo goed 5-0, 6-0 kunnen, was de reactie van trainer Hendrikus Mulder tijdens de rust. Vlak na de hervatting stond het al 4-0 door een doelpunt van Mike Berens, een aanvallende middenvelder uit de JO19 die sinds de winterstop een vaste kracht in de basis is. Daarna controleerden de Boys de wedstrijd en zagen Koen Walda in de 70e minuut de 5-0 scoren.

Na slecht uitverdedigen kreeg Roy Veen nog wel de kans om de eretreffer voor JVV de 5-1 te scoren. Het slotakkoord was wel weer voor de boys. De buitenspelval bij JVV werd door Daimy ten Velde omzeild en Max Drenth maakte het karwei goed af. 6-1 en dat werd ook de eindstand. Hendrikus Mulder: ,,Door het verlies van Alteveer hebben wij goede zaken gedaan en met nog vier wedstrijden te gaan kan er nog iets moois ontstaan. Dat moet zondag een eerste vervolg krijgen, maar Weiteveense Boys won van vandaag wel ruim van Alteveer en staat nu op de plaats.’’