SVBO pakt drie punten tegen GOMOS

BARGER OOSTERVELD – In de zondag 1e klasse F won SVBO zondagmiddag op eigen veld met 2-0 van GOMOS. In een gelijk opgaande partij was het Ronald Gardes die voor rust de enige goal maakte. Nadat beide ploegen al enkele kansjes om zeep hadden geholpen, toonde Gerdes zich koelbloedig.

Een prima steekpass van Twan Waidijk zette Gerdes vrij voor doelman Koning die vervolgens beheerst binnen schoof. 1-0. Bij GOMOS leek Ivo Drent de meest lastige man om te stoppen maar met uitstekend verdedigen door SVBO was er bijna geen doorkomen aan en mocht het wel gebeuren dan stond er altijd weer Lennon Ebeltjes.

In de tweede helft leek GOMOS weer terug in de wedstrijd te komen, maar enkel goede aanvallen werden door SVBO goed opgevangen. Het was een beetje het beeld van de tweede helft waarin zowel SVBO als GOMOS de scherpte mistten om de score uit te bouwen of de gelijkmaker de scoren. In de extra tijd is het John Grummel die goed gebruik maakte van een foutje van de bij GOMOS debuterende Wouter Honebeek waarna Grummel van de zestien twee verdedigers uitspeelde en vervolgens de bal strak en laag langs doelman Koning te plaatsen.

Eindstand 2-0 en SVBO heeft daarmee nog zicht op een vierde plaats die misschien nog recht gaat geven op nacompetitie. De komende week is SVBO vrij en de eerst volgende wedstrijd staat op 12 mei gepland met een uitwedstrijd tegen GRC Groningen.