Emmen wint van VKW en pakt tweede periode

WESTERBORK -?? In de zondag 1e klasse F deed Emmen goede zaken in de strijd om het kampioenschap in de 1e klasse F. Niet alleen werd gewonnen van naaste concurrent VKW, maar werd ook de tweede periodetitel in de wacht gesleept.

Emmen nam al na zes minuten een voorsprong. Sem Nijkamp legde de bal op het hoofd van Sander de Grote, die van dichtbij kon in koppen. 0-1. Bij VKW reageerde Anjo Willems vlak voor rust goed op een voorzet van rechts en kopte de bal binnen. 1-1. Patrick Eberhard kreeg even later de kans om Emmen nog voor rust weer op voorsprong te zetten, maar zag zijn inzet geblokt door Mart van Zwieteren. Ruststand 1-1.

In het begin van de tweede helft stond Emmen snel weer op voorsprong. VKW doelman Martijn Mulder liet de kopbal van Eberhard door zijn vingers en daarna door zijn benen glippen.1-2. Emmen liet daarna de thuisploeg komen en was via de counter een paar keer gevaarlijk. Sander de Grote leek de wedstrijd te beslissen door Emmen op een 3-1 voorsprong te zetten.

Vlak daarna scoorde Lars Andresen de 2-3 aansluitingstreffer, maar een minuut later was de marge van twee treffers weer hersteld. Raphael Ngendakumana rondde een slalom door de Westerborker defensie doeltreffend af. 2-4. Durk de Jong verzuimde daarna de bal vanaf elf meter binnen te schieten, waardoor de eindstand uiteindelijk 2-4 werd en Emmen stevig op de eerste plaats staat en in ieder geval al een periodetitel in de wacht heeft gesleept. Aanstaande zondag krijgt Emmen FVC op bezoek.