Dalen trekt aan het langste eind bij SVV’04

SCHOONEBEEK - Voorafgaand aan de wedstrijd werd een foto gemaakt van het team van vv Dalen samen met Michel Kerkdijk nu nog speler van SVV 04 en vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van vv Dalen.De wedstrijd zelf begon een klein half uurtje later omdat de aangewezen scheidsrechter zich afgemeld, scheidsrechter Henk Rozema uit Loppersum werd bereid gevonden om de wedstrijd te fluiten.

In de 1e helft een oppermachtig Dalen, SVV’04 kwam niet aan voetballen toe en werd door het vroegtijdig druk zetten door Dalen vaak gedwongen de lange bal te hanteren. Dalen combineerde er lustig op los en tijdens de rust stond een welverdiende voorsprong op het score bord van 0-3 door doelpunten van Reinier de Boer, Tijmen Venhorst en Nick Schuiling. Arthur van der Veen gebruikte de rust dan ook om zijn team te motiveren en een aantal omzettingen door te voeren, en bracht bij aanvang van de 2e helft Frank Schoemakers en Rick Strijkers in de ploeg.

In de 2e helft een ander beeld van de wedstrijd, SVV’04 kwam beter in de wedstrijd en ging weer beter combineren en er werd met meer passie gespeeld. Dit werd uiteindelijk beloond door een doelpunt voor SVV’04, Rick Piek bracht de bal in de 16, de bal werd uiteindelijk in de kluts het laatst aangeraakt door een speler van Dalen. Een nieuwe aanval van SVV’04 bracht de bal bij Jessie Rotmensen die binnen de lijnen van de 16 onderuit werd gehaald door een speler van Dalen. Scheidsrechter Rozema zag hierin een overtreding en legde de bal op de stip, en de toegekende penalty werd perfect ingeschoten door Lars Koopmeiners.

Met een stand van 2-3 was de wedstrijd weer volledig open, en zowel Dalen als SVV’04 kregen de nodige kansen, maar het was toch Dalen dat in de 89e minuut de voorsprong weer wist uit te breiden naar 2-4 door een doelpunt van Jelle Nikkels. SVV’04 moest daarna met veel risico’s gaan spelen om alsnog in de laatste minuten te zorgen voor minimaal een punt. In blessuretijd was het wederom Las Koopmeiners die een perfect genomen vrije bal in de bovenhoek achter doelman Rick Boesjes deed belanden. Dit was ook het laatste serieuze wapenfeit van SVV’04, vv Dalen ging uiteindelijk met de 3 punten naar huis.SVV’04 zakt door deze nederlaag naar de 8e plaats en vv Dalen nestelt zich stevig op de 4e plaats met nog uitzicht om een hogere positie. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Weerdinge. (zie ook het fotoboek)