Sergio van Dijk verstoort feestje van DZOH

EMMEN - In de zaterdag 2e klasse J is DZOH er niet in geslaagd om de tweede periodetitel te winnen. Op eigen veld ging het na een doelpuntrijke wedstrijd met 5-4 onderuit tegen kampioen Pelikaan S. De lachende derde in deze klasse is Drenthina dat daardoor de tweede periode heeft gewonnen.

Volgens DZOH trainer Martin Drent zat DZOH in het eerste half uur totaal niet in de wedstrijd: ,,Wij wilden wel druk zetten, maar terwijl een deel van de groep dat wel deed en een ander deel totaal niet. In de 8e minuut kwam Pelikaan S op 0-1 door Fahim Bellgroub. Gezien de vele kansen van Pelikaan S in het eerste half uur kreeg had de wedstrijd al klaar kunnen zijn. Toch kwamen wij er in het laatste kwartier van de eerste helft steeds beter in.”

DZOH kwam op gelijke hoogte met Pelikaan S door Farid Boughaleb en vlak voor rust scoorde Tim Asman de 2-1. Er was weer hoop op een periode vooral nadat Gerben Rog na een uur spelen de 3-1 maakte. De marche van twee doelpunten stond er, maar toen brak het tijdperk van invaller Sergio van Dijk aan. De oud-spits van onder meer onder anderen FC Emmen zorgde met twee snoeiharde schoten binnen zeven minuten voor een 3-3 gelijke stand. Pelikaan S liet daarna even zien waarom het kampioen is in deze klasse. Met een iets hoger tempo werd DZOH vastgezet en konden Jeroen Haan en Mathijs Elderman zo maar de 3-4 en 3-5 scoren. Het slotakkoord was er nog wel voor DZOH, maar de 4-5 door Ruud klingenberg was er alleen nog eentje voor de statistieken. (zie ook het fotoboek)