NWVV voetballend beter dan Erica’86

ERICA - In de zaterdag 5e klasse E had NWVV weinig moeite met het lager geplaatste Erica 86. Op Erica wonnen de mannen van trainer Geert Aalderink na een 0-1 ruststand uiteindelijk met 3-0. Wij waren in de eerste helft in principe de beter voetballende ploeg, zegt Aalderink en vervolgt:

,,Wij hebben ons toen niet zelf beloond en mede dankzij de goed keepende doelman Jordy Werring bleef Ericaâ??86 in de eerste helft leven. Het was dan ook een wonder dat wij â??â??slechtsâ??â?? met 1-0 voor stonden door een doelpunt van Hidde Goosevoort na iets meer dan een half uur spelen.??

Na de thee zag het handjevol toeschouwers NWVV de toonaangevende ploeg blijven, maar kwam aanvankelijk niet tot scoren. Erica’86 verzette zich met hand en tand, maar moest uiteindelijk toch toezien hoe de Nieuw Weerdingers na een uur spelen wel het net wisten te vinden. En juist nu ging er een foutje van de goed spelende Erica doelman aan vooraf. De bal bleef in een hoge voorzet ven hangen waardoor de doelman de bal niet kreeg en Hidde Goosevoort de bal simpel kon binnen koppen. 0-2 en daarmee was de wedstrijd eigenlijk wel gelopen en toen Roy Super, de topscoorder in deze zaterdag 5e klasse F zijn 16e treffer in dit seizoen kon scoren. 0-3 en dat werd uiteindelijk ook de eindstand.

,,Wij blijven door deze overwinning nog gewoon meedoen voor een eventuele vervangende periode. De wedstrijd tegen SETA zal aanstaande zaterdag van cruciaal belang zijn in hoeverre wij in competitie kunnen blijven. Wij gaan dat in ieder geval proberen en ik heb daarvoor geen problemen met schorsingen en/of blessures. Wij gaan er gewoon voor’’, besluit Aalderink terwijl collega Cor Huls van Erica’86 heel kort was in zijn analyse: ,,Wij hebben terecht verloren van een gretige tegenstander die liet zien dat het nog ergens voor speelde”. (zie ook het fotoboek)