Nipte, maar verdiende overwinning voor Sc Angelslo

NIEUW BALINGE -?? In de zaterdag 4e klasse E won SC Angelslo nipt met 1-0 van Nieuw Balinge. De Emmenaren begonnen sterk aan de wedstrijd met goed positiespel en hoog tempo. Nieuw Balinge speelt zo als verwacht veel lange ballen op spits Dennis Tump. In de eerste 15 minuten kreeg Angelslo mogelijkheden om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar Nils Tuijn en Dennis Gossen stuiten op doelman Rick Kalsbeek.

In de 23e minuut kreeg Nieuw Balinge een kans, maar uit een vrije bal van Erwin Smale werd de bal uit de hoek getikt door doelman Jarno Brands. Beide ploegen kregen hier en daar mogelijkheden, maar het bleef tot de rust 0-0. Na de rust ging SC Angelslo door met druk zetten op Nieuw Balinge en kreeg kansen om te scoren, maar opnieuw stond keeper Kalsbeek in de weg.

De thuisclub bleef gevaarlijk met de lange bal en SC Angelslo moest achterin attent zijn als Nieuw Balinge in de loop van de 2e helft meer kansen kreeg. SC Angelslo had het moeilijk en Nieuw Balinge begon steeds aanvallender en beter te spelen. In de 77e minuut kreeg Dennis Tump een kans, maar ook Doelman Jarno Brands stond geweldig te keepen en gaf niets weg. SC Angelslo ging daarna ook meer de lange ballen spelen en werd weer sterker.

Als Nils Tuijn in de 80e minuut alleen op keeper Kalsbeek afgaat leek de wedstrijd beslist maar kreeg de bal niet in het doel. Het leek op een gelijkspel uit te lopen met een hoofdrol voor beide keepers, maar in 90e minuut kreeg SC Angelslo nog één kans. Het is Nils Tuijn die zijn schot over de doellijn ziet rollen en de wedstrijd daarmee beslist. 0-1. Een terechte en belangrijke overwinning voor SC Angelslo die hiermee twee plaatsen is geklommen op de ranglijst.