Zwartemeerse Boys wint derby tegen Weiteveense Boys

ZWARTEMEER - In de zondag 5e klasse E wist Zwartemeerse Boys haar leidende positie vast te houden na een verdiende 2-0 overwinning op Weiteveense Boys. De eindstand stond al bij de rust op het scorebord. De mannen van trainer Henderikus Mulder kwamen al na 9 minuten voorsprong via Mike Berens.

Na een goed lopende aanval werd de bal keurig terug gelegd en door Berens in de benedenhoek geplaatst. 1-0 en gezien het spelbeeld tot dan een terechte voorsprong voor een veel beter spelend Zwartemeerse Boys. Daarna probeerde Weiteveense Boys toch iets aan die achterstand te doen en leek na een half uurtje spelen succes te hebben, maar een doelpunt werd afgekeurd. De mannen van trainer Hendrikus Mulder kwamen daarna snel met een antwoord want in de 37e minuut was het Hidde Walda die de Zwartemeerders op een 2-0 voorsprong wist te zetten.

Dat werd ook de ruststand en Henderikus Mulder was ondanks de voorsprong niet echt tevreden over het spel. ,,Dit is toch een echte derby tussen de nummers één en twee en dan zou je toch vuurwerk verwachten in een wedstrijd waar tot op het scherpst van de snede gestreden wordt. Ik mistte het spektakel waardoor het uiteindelijk ook in de tweede helft maar een tamme wedstrijd was. Weiteveense Boys die toch moet strijden voor plaats drie wilde misschien wel, maar kon niet en mijn ploeg hoefde niet veel inspanningen doen om de 2-0 voorsprong over de streep te trekken. Met deze overwining zijn wij weer een stap dichter bij onze doelstelling, het kampioenschap met zes punten voorsprong op Alteveer. Komende zondag moeten wij weer een stap kunnen maken in de uitwedstrijd tegen het lager geplaatste maar zeker niet te onderschatten Sp Roswinkel.”