FC Klazienaveen boekt belangrijke winst op Knickerbockers

KLAZIENAVEEN -?? In de zaterdag 2e klasse J boekte FC Klazienaveen een mooie, maar ook belangrijke 4-0 overwinning op The Knickerbockers. Groet man in deze wedstrijd was zoals zo vaak Patrick Bloemberg. Met twee treffers voor de thee en eentje in de tweede helft had de middenvelder een groot aandeel in deze overwinning. Nick van der Sleen zorgde voor de andere treffer.

In de eerste helft gaf de ploeg van trainer Eric Prins al aan dat het vol voor de broodnodige punten zou gaan. The Knickerbockers werden al vrij vroeg op eigen helft vastgezet en wist ook een aantal kansen uit te spelen, maar Rob Hölscher, de doelman van de studentenvereniging uit Groningen. Reageerde enkele keren goed. Tot de 22e minuut in ieder geval, want toen liet hij hoog opspringen de bal uit een voorzet door zijn handen glippen en was Patrick Bloemberg heel attent de vallende bal met een omhaaltje in het doel te werken. 1-0.

Daarna bleef FC Klazienaveen de bovenliggende partij, maar hanteerde wel veel de lange bal waardoor er vaak onnodig balverlies was. The Knickerbockers speelde ook vaak met de lange bal van doelman Hölscher op de spitsen, maar de Klazienaveense defensie stond steeds op de goed plek.

Op slag van rust gooide FC Klazienaveen de wedstrijd eigenlijk al voortijdig in het slot. Patrick Bloemberg, bijna het kleinste manneke op het veld sprong boven alles en iedereen uit bij een vrije trap en kopte de 2-0 binnen. In de tweede helft bleef FC Klazienaveen toonaangevend maar pas in de laatste vijf minuten wisten Nick van der Sleen en Patrick Bloemberg allebei met hun 11e treffer in dit seizoen de eindstand op 4-0 te brengen.

Nadat doelman Rob Hölscher de bal uit zijn hand laat glippen is Patrick Bloemberg(10) er als de kippen bij om de bal in het doel te werken. (Zie ook het fotoboek)