Raptim laat WKE struikelen

COEVORDEN - Het optimisme bij de WKE-aanhang is groot. Bij winst van WKE en verlies van FC Ter Apel zou WKE kampioen zijn. Er was al een autootje in de kleuren van WKE gespoten met de tekst WKE kampioen 2018-2019. Het was eigenlijk de goden verzoeken en dat bleek. Raptim won met 5-3. In het begin liep alles naar wens, want in de 2e minuut had het al 0-1 kunnen staan.

Ferdy Poelman paste gaf op Jozef Brink, die gaf weer voor op Ferdy Poelman, maar die faalde in de afwerking. In de 5e minuut was het wederom Jozef Brink, die nu Henk Bakker bediende en die maakte wel de 0-1. Tien minuten later stond het al weer gelijk via een vernietigend afstandsschot van Lars Hoving. 1-1. In de 22ste minuut counterde Raptim razend snel na een vrije bal van WKE, maar doelman Wim Kok toonde zijn klasse.

In de 26ste minuut nam Henk Bakker de bal aan op de borst en plaats de bal in één keer door op Ferdy Poelman, die breed legde op de inkomende Lorenzo Hindriks en die scoorde de 1-2. In de 33ste minuut werd het dan toch 1-3 door een subtiel lobje van Henk Bakker na aangeven van Ferdy Poelman. In de 37ste minuut kwam Raptim na een inschattingsfout van doelman Wim Kok terug in de wedstrijd. Ruststand 2-3. In de 47e minuut kroop WKE door het oog van de naald. Eerst redt Wim Kok bij een kopbal, daarna raakt Raptim in de rebound de paal.

In de 60ste minuut omspeelt Henk Bakker de Raptim doelman na een steekpass van Jochem Scholten, maar raakt de paal. In de 65ste minuut kwam Raptim weer op gelijke hoogte via een afstandsschot van zo’n 20 meter boven in de kruising. 3-3. In de 76ste minuut had WKE de 3-4 moeten scoren, maar kopte Henk Bakker de bal na een voorzet van Ferdy Poelman een paar meter naast. In de 80ste minuut kopt Raptim de 4-3 in de kruising en dat was de genadeslag. In blessuretijd werd het nog 5-3. Door dit resultaat staat Ter Apel op één punt van WKE. Dus nog een spannend slot met zondag WKE – EMMS en SVV 04-Ter Apel op het programma.