Albert Frijling scheidsrechter van verdienste

EMMEN - Voor zijn wedstrijd ontving Albert Frijling een oorkonde en speldje van scheidsrechter begeleider Joop Brusse. Ook de VV Emmen gaf de jubilaris nog een bloemetje. Albert Frijlink is inmiddels 71 jaar jong en heeft al een heel leven achter de rug als scheidsrechter. En nog steeds fluit hij wekelijks zijn wedstrijden voor de KNVB.


Tot voor kort floot hij zowel op de zaterdag als de zondag senioren en later alleen de jeugd op de zaterdag en de senioren op de zondag. Dit seizoen fluit Albert alleen nog jeugdwedstrijden voor de KNVB. Volgens de KNVB-gegevens fluit Albert onafgebroken vanaf 1988. Echter volgens de COVS Hondsrug e.o. gegevens werd er in het jubileum uitgaven van de vereniging gesproken over het Nederlands Kampioenschap COVS-verenigingen waar Albert op de foto staat bij het kampioen elftal en in 1980 ook weer.

Albert is ook al zeer lang betrokken geweest bij voetbalverenigingen zoals de vv Sleen en Valther Boys. In de recentere jaren was hij vooral bij de vv Emmen. Werd er op Albert een beroep op hem gedaan bij de vv Emmen, dan fluit hij ook als verenigingsscheidsrechter zijn wedstrijden op de zaterdag en zondag. Ook heeft Albert nog jarenlang, van 2007 t/m 2013 in het bestuur van de COVS Hondsrug e.o. gezeten. Een veelzijdige man. De KNVB vindt dit ook en voor een dergelijke staat van dienst, 30 jaar lang fluiten, was dit de reden om Albert Frijlink te onderscheiden als “Scheidsrechter van Verdienste)”.

Al met al lijkt er daarom geen betere plek om Albert te onderscheiden op een voor hem vertrouwde plek bij de vv Emmen. Albert staat bekend als een scheidsrechter die met veel plezier zijn wedstrijden fluit. Ondanks zijn leeftijd is Albert nog steeds in staat om het spel p respectabele manier te volgen. Hopelijk kunnen de KNVB, de clubs, maar vooral Albert zelf, nog een aantal jaren met veel plezier putten uit de hobby die Albert Frijlink heeft als scheidsrechter.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda