EHS’85 wint overtuigend van DSC 65

DALERVEEN - Op een zonnig sportpark ‘De Hoop’ in Dalerveen heeft EHS’85 op overtuigende wijze van DSC’65 gewonnen. Na 90 minuten stond er een 0-5 score op het scorebord. Doelpunten kwamen op naam van Ronald Muter, Richard Fuhler, Boy Mestemaker en twee eigen doelpunten van DSC’65, die anders ook wel waren binnengetikt door een EHS-speler.

Al na drie minuten werd de rappe Boy Mestemaker diep gestuurd aan de rechterkant. Zijn pass over de hele, bereikte Ronald Muter die beheerst binnen kon schieten. Daarna was EHS’85 heer en meester en kreeg enkele mogelijkheden om de score uit te breiden. Toch duurde het tot een paar minuten voor rust voordat het 0-2 werd. Een corner van Mark Linneman werd door de DSC-keeper op de hakken van zijn medespeler gestompt, waarna de bal in het doel rolde.

Na rust was het wederom eenrichtingsverkeer. Een ingooi aan de linkerkant bereikte Muter. Die met een listig wippertje Richard Fuhler vond. Fuhler had het vizier op scherp en knalde genadeloos raak, 0-3. Niet veel later werd een voorzet van EHS aangeraakt door een DSC-verdediger en belandde in eigen doel. Na de 0-4 leek het gespeeld, er werd nog een zuiver doelpunt niet gegeven omdat de bal slechts een halve meter achter de lijn was. De scheids vond van niet.

Toch werd het nog 0-5. Boy Mestemaker liep vrij eenvoudig een stuk of vier verdedigers voorbij en schoot keihard raak in de verre hoek. Hierna blies de scheidsrechter ook direct af. Drie waardevolle punten voor EHS’85 in de strijd tegen nacompetitie, zeker nadat er vorige week ook al van Titan werd gewonnen. De ploeg van trainer Henk van Klinken staat nu 9de maar is officieel nog niet helemaal veilig. Volgende week zondag wacht de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen Wijster.