WKE veegt de vloer aan met EMMS

EMMEN - WKE speelde een zeer geconcentreerde wedstrijd met veel inzet en goed spel. EMMS kwam er geen moment aan de pas. Al in de 10e minuut viel de eerste treffer. Een voorzet van Ferdy Poelman bereikte Henk Bakker en die kon er nog net met zijn dikke teen bij, 1-0. Vijf minuten later ging Hinke Scholten op avontuur door het midden, niemand viel hem aan en hij ging door tot aan de keeper.

Zijn inzet werd in eerste instantie gestopt door de keeper, maar in de rebound zorgde Hinke voor de 2-0. Vlak voor rust (43ste min) een goede actie van Jozef Brink en speelt op Henk Bakker die tussen twee spelers in staat. Kapt de eerste uit, kapt de tweede uit en staat alleen voor de doelman en passeert die beheerst. Ruststand 3-0. In de 53ste minuut komt Lorenzo Hindriks op rechts door en maakt een prachtige goal in de verste bovenhoek 4-0.

In de 73e minuut komt Harold Wolters op links er door , trekt terug op Henk Bakker, 5-0. Twee minuten later een kopie van de vijfde goal, met dit verschil dat nu Ferdy Poelman de afmaker was, 6-0. Wat tevens de eindstand was. Aangezien Ter Apel tegen SVV niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel is WKE officieus kampioen, omdat ze een beter doelsaldo hebben. Ter Apel kan alleen nog kampioen worden als ze zondag met 13-0 of meer winnen van WKE.