Weerdinge laat in slotfase overwinning uit handen glippen

WEERDINGE – In de zondag 3e klasse C liet Weerdinge zich in de extratijd nog even door Protos verrassen dat op de valreep nog een gelijkspel uit het vuur sleepte.

De wedstrijd was nog maar twee minuten onderweg toen Mohamed Suleiman van Weerdinge hoog over schoot en Bart Reinink even later Michel Overweg in goede scoringspositie zette, maar Weerdinge doelman Sjoerd Wolters op zijn weg vond. Uitstel want even later opende Protos wel de score. Na iets meer dan een kwartier onderschepte Michel Overweg een terugspeelbal en hij de doelman en een verdediger van Weerdinge omspeelde en raak schoot. 0-1.

Weerdinge kwam een kwartier later weer op gelijke hoogte via Willem van Loenen die de bal uit een vrije trap van buiten de zestien onhoudbaar in de kruising knalde. 1-1. Dat werd ook de ruststand. De tweede helft was voor Weerdinge nadat Ferry ten Dolle en Jaimy Wessels waren ingebracht en voor meer rust aan de bal zorgden.

Het lag in lijn van de wedstrijd dat na 20 minuten in de tweede helft Weerdinge op voorsprong kwam. Na een goed opgezette aanval bracht Mohamed Suleiman de bal laag voor het Protos doel waar Bram Mittendorff deze ongelukkig in eigen doel werkte. 1-2. Ver in blessuretijd kreeg Protos een hoekschop die kort genomen werd waardoor Michel Overweg kon versnellen richting het Weerdinge doel en de bal keihard in de verste bovenhoek knalde. Eindstand 2-2.