DZOH en Drenthina in evenwicht

EMMEN - In de strijd om de nacompetitie van de zaterdag 2e klasse J te ontlopen had DZOH nog wel een puntje nodig in de derby tegen Drenthina dat geen zorgen meer kende. Na een 2-0 ruststand werd het uiteindelijk 2-2.

Daarmee haalde DZOH trainer Martin Drent zijn doelstelling om DZOH in de 2e klasse J te houden. Dat ging zaterdag niet echt zonder slag of stoot want Drenthina was niet van plan om kadootjes uit te delen. De 1e jaars A-junior Koen Dekens wist Drenthina al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong te zetten na een hakje als inleiding op een een-tweetje en de bal koelbloedig binnenschoot.

DZOH had daar niet echt een antwoord op en mocht doelman Jordy Tent wel dankbaar zijn dat hij zeker twee, drie doelrijpe kansen van Drenthina onschadelijk wist te maken en het halverwege de wedstrijd nog maar 1-0 stond. Na de hervatting werd de wedstrijd bijna binnen vijf minuten in het slot gegooid door Koen Dekens de tot groot genoegen van zijn jeugdtrainer Jan Bosman, een goede aanval prima afrondde met zijn tweede treffer. 2-0.

Drenthina was de bovenliggende partij, maar DZOH vocht zich na iets meer dan een uur spelen weer terug in wedstrijd via een doelpunt van Bastian Boer. De mannen uit de Rietlanden wisten daarna ook nog tien minuten voor tijd op gelijke hoogte te komen via een doelpunt van Tim Asman. 2-2 en dat werd ook de eindstand die uiteindelijk mede door het verlies van FC Klazienaveen voldoende voor handhaving in deze zaterdag 2e klasse J.

De 1e jaars A-junior Koen Dekens drukte met twee doelpunten een belangrijke stempel op deze wedstrijd (foto Bennie Wolbers) Zie ook ht fotoboek