DVC’59 neemt eerste horde voor klassebehoud

ALTEVEER - In de strijd om zich in de zondag 4e klasse E te handhaven moest DVCâ??59 zondagmiddag op bezoek bij Alteveer de nummer twee van de zondag 5e klasse F. Na een 0-1 ruststand wonnen de mannen van trainer Martin Koppenol met 5-1 deze wedstrijd. Geen promotie dus voor Alteveer.

De wedstrijd begon wat matig met over en weer enkele kleine kansjes voor DVC’59 via onder anderen Kevin Vorsteveld. Aan de andere kant moest DVC;59 doelman Bert Tubben pas na een kwartier spelen een doelrijpe kans van Loppersum verhinderen. In de 26e minuut was een overtreding binnen de zestien bij Alteveer cruciaal in deze wedstrijd. Een hoekschop van Roy Sibon werd door de 45-jarige doelman Sander van Duuren voor de voeten van Las Jakobs gestompt en juist toen die wilde uithalen werd hij onderuit gehaald.

Een strafschop, maar ook rood voor Dennis Klooster, de topscoorder bij Alteveer. Roy Sibon maakte vanaf de stip geen fout en zette DVC’59 op een 1-0 voorsprong. Tien minuten later opnieuw een domper voor Alteveer toen club topscoorder Dennis Klooster een slaande beweging maakte in het gezicht van Roy Sibon en ook met rood kon vertrekken. Met 11 tegen 10 werd de rust bereikt met een 0-1 stand.

Na de hervatting was het DVC ’59 die de overtal situatie goed uitbuitte met een aantal snelle counters waaruit Jeffrey Mink twee keer van punt zestien de bal in de verste hoek plaatste en DVC’59 na een uur spelen een gewonnen wedstrijd speelde. 0-3. Nadat Bert Tubben nog ene kopbal van Roy de Wijk onschadelijk maakte scoorde Roy Sibon ook weer uit een snel counter de 0-4. Met nog een kwartier te spelen weer rood voor doelman Sander van Duuren na slaan op Henk Hidding.

11 tegen 9 en Jeffrey Mink leek met zijn derde treffer voor een 5-0 eindstand te zorgen maar in de extra tijd wist invaller Rudy Akpinar nog de eretreffer te maken. 1-5 en daarmee plaats DVC ’59 zich voor de volgende ronde waarin het zondag 16 juni zal moeten spelen tegen Haren of de winnaar van Zevenhuizen – Langweer.