SVBO (Zat) pakt drie belangrijke punten

MUSSEL - In de zaterdag 4e klasse D deed SVBO zaterdagmiddag in en tegen Mussel goede zaken door de plaatselijke voetbaltrots op een 4-0 nederlaag te trakteren. De mannen van trainer Jan Moes legden de basis voor deze overwinning al in de eerste helft met een 3-0 ruststand. SVBO kwam goed uit de startblokken want in de 3e minuut lag het balletje al in het netje via Nick Klingeberg die een goede voorzet prima wist af te ronden. 0-1.

Het op de laatste plaats staande Mussel kreeg direct een volgende flinke tik, want vier minuten later was het Bram Goeree die uit een hoekschop van Marcel Suhlmann de bal binnen tikte. 0-2. SVBO bleef de bovenliggende partij, maar stond na een kwartier spelen wel met een man minder in het veld. Sander Hartman kreeg een rode kaart nadat hij een doorgebroken speler aan zijn shirt trok. Maar ook met een man minder bleef SVBO domineren over Mussel en drukte dat vijf minuten later uit met een derde treffer.

Uit een voorzet van Marcel Sulmann viel de bal plotseling dood voor de voeten van Nils Spakman en die wist wel raad met die kans. 0-3 en met die stand gingen de spelers ook de rust in. In de tweede helft hoefde SVBO zich niet meer extra inspannen, want Mussel was niet bij machte om SVBO ook maar ergens pijn te doen. SVBO kreeg nog mooie kansen via o.a. Marcel Soelman en Robert Veringa maar in de 80e minuut was het Arjan Grummel die de bal op eigen veld oppikte.

Hij slalomde langs een aantal Mussel spelers en bekroonde zijn solo met een doelpunt. 0-4 en dat werd ook de eindstand. SVBO trainer Jan Moes was na afloop zeer tevreden. ,,Dit zijn dure punten in de strijd onderin en door het verlies van WVV en SCN zijn wij ook nog enkele plaatsen geklommen. Komende zaterdag krijgen wij het hoger geplaatste Tiendeveen op bezoek. Ook weer moeilijk, maar wij gaan er voor”.