EHS’85 verdient langs OVC’21

EMMERSCHANS - Op een redelijk bespeelbaar veld, heeft EHS’85 belangrijke punten gepakt. Tegen OVC’21 uit Ommen werd het in eigen huis aan de Weergang 3-1. Mark Linneman, Richard Fuhler en Joey Franke kwamen voor de Schanskers op het scorebord.

EHS’85 begon voortvarend aan de wedstrijd en leverde veel strijd. Zo nu en dan inzakken en af en toe verrassend snel druk gezet. Hierdoor speelde OVC’21 de bal vaak snel diep met een lange bal. EHS’85 kwam nauwelijks in de problemen.
Toch kwam de thuisploeg 0-1 achter. Een voorzet leek niet gevaarlijk, echter ongelukkig wegwerken, of eigenlijk niet weg werken werd genadeloos afgestraft door de attente spits uit Ommen.

EHS’85 liet zich absoluut niet van de wijs brengen. Rappe counters en verzorgde aanvallen wisselden elkaar af. Slechts 6 minuten na de achterstond werd Boy Mestemaker diep gestuurd. Hij ging zijn tegenstander met speels gemak voorbij en werd geschept in het strafschopgebied. Aanvoerder Mark Linneman is een penaltyspecialist en benutte deze feilloos, 1-1. EHS’85 had het betere van het spel en OVC’21 probeerde middels crossballen ten aanval te trekken. Echt in de problemen kwam EHS’85 niet en anders was er nog altijd keeper Katoen, die met enkele katachtige reflexen de Schanskers op gelijke hoogte hield met de Ommenaren.

In de 73e minuut was het wederom Mestemaker die zijn turbo aanslingerde. Ditmaal vanaf de linkerkant bediende hij Richard Fuhler die binnenprikte. Daarna gooide OVC’21 alles op de aanval en lag er veel ruimte op het middenveld en achterin bij de gasten. EHS’85 kroop in de verdediging en gokte op de counter.

Toen het scorebord al 4 minuten aangaf dat het tijd was, vond de scheidsrechter, die verder prima floot, dat er nog wel 3 minuten moest worden gevoetbald. De keeper van OVC’21 nam een niet al te beste vrije bal die voor de voeten van Mark Linneman belandde. De aanvoerder had een strakke pass op de ingevallen Joey Franke die het op het lopen zette. Hij omspeelde de Ommer keeper die 40 meter uit zijn goal stond. Daarna was het een koud kunstje voor Franke om de bal binnen te schuiven.

De 3-1 was de bevrijding nog niet het einde van de wedstrijd. Een scrimage voor de goal van EHS’85 deed een OVC’er doen vallen en die claimde een strafschop. Scheidrechter Meints was niet overtuigd en liet doorspelen. De protesten van OVC-speler Leon Mulder waren de leidsman te gortig en gaf hem een directe rode kaart. Enkele seconden daarna werd er afgefloten.

‘Een strijdbaar EHS’85 waarin het teamgevoel en -belang duidelijk zichtbaar was. Iedereen stond bokje voor elkaar en dat is wat ik wil zien’, aldus trainer Van Klinken van EHS’85. Volgende week speelt EHS’85 wederom thuis. Dan komt koploper KSC op bezoek.