WKE laat zich verrassen door Stadskanaal

STADSKANAAL – In de zondag 2e klasse L verloor WKE-16 zondagmiddag na een 1-1 ruststand met 5-2 van Stadskanaal, de nummer 9 op de ranglijst. WKE begon goed en had al in de eerste minuut een grote kans, maar in de 3e minuut sloeg het noodlot toe, want Harm Hindriks scoorde in eigen goal. 1-0. In de 13e minuut kreeg WKE-16 een strafschop nadat Hendrik Gustin in het strafschopgebied was gevloerd.

Dit buitenkansje liet Henk Bakker zich niet ontnemen en zorgde voor de gelijkmaker. In de 29e minuut leek Henk Bakker met een kopbal te scoren, maar de doelman redde fraai. In de 42ste minuut was ook Ferdy Poelman dicht bij een treffer, maar zijn kopbal vond ook niet de goede richting. Op slag van rust schoot Manuel Kallenkoot ook nog op de lat. Ruststand 1-1. Na de thee werd WKE weer in de eerste minuten verrast door Stadskanaal, want in de 47e minuut scoorde Wessel Kleinstra voor Stadskanaal de 2-1.

WKE kreeg daarna eigenlijk kansen genoeg zonder echt goed te spelen, maar toch was het weer Stadskanaal dat wist te scoren en via Boy Nijgh op 3-1 komt. Drie minuten laten bracht Ferdy Poelman WKE weer terug in de wedstrijd. 3-2 en een minuut later was Jochem Scholten nog heel dicht bij een gelijkmaker, maar zijn schot ging voorlangs. In de 81e minuut gooide Stadskanaal de wedstrijd helemaal in het slot door de 4-2 te scoren via Wessel Kleinstra en in de 90e minuut bepaalde Sten Vos de eindstand op 5-2. Mohamud Abdikarim was toen al wegens een harde charge door scheidsrechter met rood naar de kleedkamer gestuurd.