NWVV kan voorsprong niet vasthouden

MUSSELKANAAL - In de zaterdag 5e klasse F eindigde de wedstrijd tussen SETA en NWVV na een 1-2 ruststand in een 3-3 gelijkspel. De mannen uit Nieuw Weerdinge begonnen niet goed aan de wedstrijd, want het kwam al snel op een 1-0 achterstand, maar daarna kreeg het toch wel een overwicht. Dat resulteerde na een klein kwartier spelen in een doelpunt van Roy Super die een voorzet van Marko Mihalji prima afrond met een treffer. 1-1.

NWVV werd duidelijk sterker en dat werd na bijna een half uur spelen ook met een doelpunt van Peter van Elten bekroond. Met een enorme pegel vanuit een vrije bal op een meter of 25 van het doel in de kruising kwam NWVV op een 2-1 voorsprong. Met deze stand gingen de spelers ook aan de thee. Na de hervatting probeerde NWVV direct door te drukken. Eerst was het Roy Super die alleen voor de Seta doelman de bal in zijn handen speelde, maar even later scoorde verdediger Jasper Jansen de 1-3 binnen nadat hij heel snel omschakelde en met ene solo langs enkele SETA verdedigers de bal tegen het netje knalde. 1-3.

Dan denk je al voorzichtig dat de buit binnen is , zegt NWVV Geert Aalderink maar….dat was toch niet het geval. ,,Na een uur spelen was een overtreding binnen de zestien van Mark Kok toch wel even cruciaal, want de strafschop werd door een steeds beter spelend SETA goed afgerond. Het wordt dan 2-3 en dan is het toch billen knijpen want SETA begon er steeds meer in te geloven. De beloning kreeg SETA in de 73e minuut toen het op gelijke hoogte kwam.” Met nog een kwartier te spelen moest NWVV daarna alle zeilen bijzetten om ook nog een vierde treffer te moeten incasseren. 3-3.

Geert Alderink: ,,Gelukkig hebben wij stand gehouden is deze 3-3 eindstand ook wel terecht. Wij waren de 1e helft bovenliggend, maar op grond van de 2e helft verdiende SETA zeker een punt waar wij overigens ook heel blij mee zijn.”