Erica 86 pakt drie puntjes tegen Steenwijker Boys

ERICA – In de zaterdag 5e klasse ging de wedstrijd Erica’86 tegen Steenwijker Boys ook gewoon door en hield de drie punten in eigen huis. Erica’86 trainer Cor Huls zag zijn ploeg een goede wedstrijd op de mat leggen en won na een 1-2 achterstand bij de rust uiteindelijk met 4-3. Erica’86 begon wel voortvarend aan de wedstrijd want binnen vijf minuten was het Niek de Wolde die een goede voorzet van Sven Huls binnen kon tikken. 1-0.

Daarna was het toch even Steenwijker Boys dat mogelijkheden kregen en na een kwartier spelen ook nog op gelijke hoogte wist te komen. Niek Schokker scoorde de 1-1 en op slag van rust wist hij ook nog een zwak moment in de Erica’86 defensie met een doelpunt te bestraffen. 1-2 en dat werd ook de ruststand. In de rust werden de spelers van Erica’86 even flink door Cor Huls toegesproken en dat had effect. De tweede helft was nog maar vijf minuten onderweg toen goed voorbereidend werk van Sven Huls door Niek de Wolde met een doelpunt werd bekroond. 2-2 en Erica’86 begreep dat het nu door moest drukken.

Na een uur spelen was het Sven Huls die op snelheid de Steenwijkse verdediging liet staan en de 3-2 scoorde. In de 75e minuut was de wedstrijd gezien het spelbeeld eigenlijk al gelopen. Joop van Veen stond precies op de goede plek om de bal uit een mooie voorzet van David de Kroon binnen te koppen. 4-2. Uiteindelijk werd het in de laatste minuut nog 4-3 nadat de bal uit een wanhoopschot van Bas Ferwerda gedragen door de wind over doelman Jordy Werding in het doel viel. Eindstand 4-3 en dat was volgens Erica’86 gezien de inzet en werklust die hij zag bij zijn mannen dan ook dik verdiend.