Drenthina onderuit tegen De Weide

HOOGEVEEN â?? In de zaterdag 2e klasse J kon Drenthina in Hoogeveen tegen De Weide niet echt potten breken. De eindstand van 2-0 stond halverwege de wedstrijd al op het scorebord via doelpunten van Jasper Strijker en Nick Muysson. Drenthina kreeg wel de eerste mogelijkheid in de wedstrijd, maar De Weide scoorde als eerste.

In de 7e minuut was het Nick Muysson die op rechts goed doorkwam en de bal breed legde op Jasper Strijker die Drenthina doelman Yannick Berends geen kans gaf. 1-0. Nog geen vijf minuten later had het al 2-0 moeten staan na een mooie combinatie tussen Vincent Coulier en Joost Bosma. Doelman Berends wist met een uiterste inspanning de bal nog te keren en even later was Berends opnieuw attent bij een kans voor Erik Buining. In de 22e minuut had Yannick Berends echter geen verweer na een inzet van Nick Muysson en dat betekende de 2-0.

Drenthina kon daarna alleen maar toezien hoe De Weide de wedstrijd naar hun hand zette, maar verzuimden om de voorsprong verder uit te bouwen. Ook na de thee lag het initiatief wel bij De Weide, maar kon nauwelijks nog gevaarlijk worden. Daar tegenover kreeg Drenthina nog wel een kans via een vrije bal, maar het schot van Mark Lubberts was een eenvoudige prooi voor doelman Hemmes. De 2-0 ruststand werd uiteindelijk ook de eindstand.