Twedo in de tweede helft langs Ter Apel’96

NIEUW AMSTERDAM/VEENOORD - In de zondag 3e klasse C won Twedo met 3-1 van het hoger geplaatste Ter Apel 96. Na een 0-0 ruststand wist Twedo in de tweede helft uiteindelijk de volle winst te pakken. In de eerste helft begon Ter Apel 96 goed aan de wedstrijd, maar heel langzaam kreeg Twedo meer vat op de wedstrijd en werd de bovenliggende partij zonder echt gevaarlijk te worden.

Ruststand 0-0. Twedo trainer Jannes de Lange: ,,Ik heb in de rust niet veel gezegd over de eerste helft waarin wij vooral moeite hadden met hun speelwijze met twee spitsen. Daarom heb ik alleen een aantal spelers gekoppeld aan een tegenstander. Dat had succes, want Ter Apel’97 kwam bijna niet meer van hun eigen helft af.”

In de 60e minuut had deze speelwijze eindelijk succes. Sander Boer werd goed ingespeeld op de zestien, draaide keurig weg van de tegenstander en schoot de bal in de kruising. 1-0. In de 67e minuut mocht Mark Rabbers met succes vanaf de stip aanleggen na een overtreding binnen de zestien op Jurben Visser. 2-0.

In de 85e minuut werd de wedstrijd pas echt in het slot gezet. Uit een hoekschop viel de afvallende bal buiten de zestien voor de voeten van Daniël Mulder die vanaf 25 meter de bal hard en strak in de benedenhoek plaatste. 3-0. Ter Apel’96 kwam daarna ook nog met een man minder nadat Jordy Weggemans na een botsing met Christiaan Tinge met rood moest verstrekken.

Tinge werd per brancard van het veld gedragen met een onbekende blessure. Uiteindelijk was het invaller Jeroen Schoonbeek die voor Ter Apel’96 de eer mocht redden. 3-1 en op basis van de 2e helft een verdiende overwinning voor Twedo.

Martijn Zantingh en Jeroen van der Ham proberen hier enkele spelers van Ter Apel’96 op het verkeerde been te zetten.(foto Bennie Wolbers)