Sc Roswinkel met 3-1 langs EEC

Sc Roswinkel - In de zondag 5e klasse E wist Sc Roswinkel zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen EEC met 3-1 te winnen. De mannen van trainer Cor Lubach legden de basis voor deze overwinning al in de eerste helft die werd afgesloten met een 2-1 voorsprong.

Nadat het al een aantal kleine mogelijkheden onbenut had gelaten had de thuisclub in de 20e minuut een beetje de hulp van de EEC doelman nodig om op voorsprong te komen. Een verre uittrap van Roswinkel doelman Recardo Prins werd door zijn collega aan de andere kant niet naar waarde beoordeeld door de stuitende bal over zich heen te laten gaan. Jeroen de Roo was er toen als de kippen bij was om de bal in het lege doel te werken. 1-0.

Iets meer dan vijf minuten later mocht EEC de gelijkmaker scoren nadat het slecht uitverdedigen direct werd afgestraft ook al stopte doelman Prins in eerste instantie wel de inzet, maar had op de rebound geen antwoord. 1-1. Op slag van rust wist Sc Roswinkel alsnog de leiding nemen nadat de EEC doelman opnieuw niet goed reageerde bij een schot op doel uit een vrije trap en Jeroen de Roo opnieuw attent reageerde. 2-1.

Sc Roswinkel trainer Cor Lubach was halverwege de wedstrijd ondanks de voorsprong niet echt tevreden. Lubach: ,,Omdat het tempo eigenlijk veel te laag was om de ploeg uit Ees al voor thee op een grote achterstand te zetten. Daardoor kregen wij niet veel mogelijkheden om te scoren. In de rust heb ik dat aangegeven en dat hebben ze goed opgepakt. Niet alleen werd het tempo opgeschroefd, maar het positiespel was ook veel verzorgder.”

In de tweede helft bleef Sc Roswinkel de bovenliggende partij, maar moest wachten tot een kwartier voor tijd dat het weer tot scoren kwam. Ook nu weer zag de EEC doelman er niet best uit met een voorzet van Pascal Prins en Aaldert van Eck simpel de bal kon binnenkoppen. 3-1 en dat werd ook de eindstand.