SC Erica simpel langs Westerwolde

VLAGTWEDDE - Sc Erica wist zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen Westerwolde de volle drie punten binnen te slepen. De mannen van trainer Erwin Sikkes waren over geheel genomen de betere aan het lager geplaatste Westerwolde en wonnen na een 0-1 ruststand verdiend met 4-0.

Ondanks de overmacht van Sc Erica moest het tot vlak voor de thee wachten dat het een opening vond in de stugge verdediging van de Groningers. Na een snelle aanval over recht was het de mee opgerukte rechterverdediger Martijn Mohlman die de bal bij de eerste paal kon binnenschieten. 0-1 en dat werd ook de ruststand.

In de tweede helft waren het vooral de omschakelmomenten bij Sc Erica die succes opleverden. In de 48e minuut was het Kjeld Huls die na een onderschepping de bal keurig bij Pelle de Vries neerlegde en deze de 0-2 kon scoren. Tien minuten later deed Kjeld Huls weer van zich spreken door weer in de omschakeling deze keer Patrick Bruins goed te bedienen en ook die wist dat met een doelpunt te belonen. 0-3.

Trainer Erwin Sikkes keek met veel plezier toe hoe zijn ploeg speelde deze middag: ,,Wij waren eigenlijk de gehele wedstrijd heer en meester en hebben dan ook verdiend de drie punten meegenomen. Door deze uitslag kunnen wij ook weer naar boven kijken.”

De wedstrijd eindigde overigens in een 4-0 overwinning voor Sc Erica, want enkele minuten voor het einde was het Sebastiaan Kroeze die goed doorliep op een diepe bal en de Westerwolde doelman de bal tegen zijn borst knalde en zo het doel in stuiterde. Eindstand dus 0-4.