WKE in extra tijd langs Gruno

GRONINGEN - In de zondag 2e klasse L deed WKE-16 goede zaken door op sportpark West-End in Groningen met 3-2 van Gruno te winnen. Windkracht 7 was zondagmiddag de grote spelbreker in de wedstrijd tussen Gruno en WKE.

De supporters vernikkelden aan de kant en het spel dat beide ploegen op de kunstgrasmat legden werkte ook niet verwarmend. WKE leek nog het beste met deze omstandigheden om te gaan. Met name Jan Scholten was een gevaar voor de Groningers. In de 14e minuut kwam er een snelle bal over links en Jan Scholten rondde fraai af. 0-1, Even later kreeg Jan Scholten weer een goede kans, maar het bleef tot aan de rust 0-1.

De tweede helft had Gruno de wind mee en schoten vanuit ieder hoek op de goal, iets dat WKE voor rust jammerlijk had verzuimd. In de 64ste minuut kwamen de Emmen toch op 0-2 via Ferdy Poelman die even later ook nog de 0-3 op de schoen had, maar op 2 meter afstand voor een leeg doel de bal nonchalant hoog over schoot. In de 72e minuut schoot Jamal Schripsem van Gruno maar weer eens van afstand op de goal en had nu het geluk aan zijn zijde.

Wim Kok beging de bekende keepersfout door de bal door zijn handen te laten glippen en dat betekende 1-2. Hierdoor kreeg Gruno weer moed en in de 84e minuut maakte Mitchell van Kalst ook nog de gelijkmaker. 1-1. Gelukkig kon Henk Bakker in de extra tijd uit een scrimmage de 2-3 eindstand binnen tikken.