DVC’59 heeft geen kind aan Valther Boys

NIEUW DORDRECHT - In poule 3 van de bekercompetitie stond het vizier bij DVCâ??59 zondagmiddag op scherp. Met een 10-2 overwinning op Valther Boys kan de nieuwe trainer Dennis Bruns in ieder geval met een goed gevoel op terugkijken. De doelpunten vielen als rijpe appeltjes van de boom. Wel moesten de withemden hoe de gasten uit Valthe in de 8e minuut na een afgeslagen aanval via een snelle counter op een 1-0 voorsprong wisten te komen.

DVC’59 was wel sterker maar aanvankelijk stokte de aanval bij de zestien doordat net de eind pass of de afwerking niet goed aan kwam. In de 22e minuut kwam DVC’59 eindelijk verdiend op gelijke hoogte. Een voorzet van Dylan Snippe werd keurig door Jeffrey Mink over doelman Mestemaker tegen het net gekopt. 1-1. Daarna was het vooral DVC’59 wat de klok sloeg. Lars Jakobs en Jeffrey Mink verzuimden de trekken over te halen. Roy Sibon liet zien hoe het wel moest door een vrije bal keurig binnen te schieten. 2-1.

Vlak voor rust verzuimde Joel Eggens om Valther Boys op gelijke hoogte brengen. Na een overtreding binnen de zestien op Lars Jakobs werd de toegekende strafschop door Jakobs zelf verzilverd. 3-1 en dat werd ook de ruststand. In de tweede helft stond er een ontketend DVC’59 op het veld en liep vooral on impuls van spelmaker Roy Sibon uit naar een 10-1. Het slotakkoord was voor Valther Boys dat via Dennis Middeljans die na een rush vanaf het midden doelman Rob Jeuring wist te passeren. Eindstand 10-2 en komende zondag moet DVC’59 naar Eext en kan dan de volgende ronde veilig stellen. (ZIE OOK HET FOTOBOEK)