Eerste competitiepunt binnen voor Erica’86

TYNAARLO - In de zaterdag 5e klasse F wist Erica’86 het eerste competitiepuntje binnen te halen. In en tegen Tynaarlo werd het zaterdagmiddag 2-2 na een 1-1 ruststand. De Ericanen keken na 10 minuten wel al tegen een 1-0 achterstand aan. Na slecht uitverdedigen wist de thuisclub via Mike Koops de bal achter de Erica’86 doelman te plaatsen. Erica’86 schrok even, maar wist binnen tien minuten de stand weer gelijk te trekken via Joop van Veen. 1-1.

Vanaf dat moment werd Tynaarlo volgens trainer Cor Huls overlopen. ,,Wij kregen een aantal kansen, maar tot de rust konden wij ons overwicht niet in doelpunten uit drukken. In de rust heb ik aangegeven dat er meer in zit dan wat de ploeg tot dat moment liet zien”. Erica’86 begon furieus aan de tweede helft en binnen een minuut wist Joop van Veen met zijn tweede treffer Erica’86 op voorsprong te zetten. Uit een voorzet van Niek de Wolde nam Joop van Veen de bal vol op zijn slof en als een raket in de hoek plaatste. 1-2.

Erica’86 bleef in de tweede helft de bovenliggende partij en moest alleen beducht zijn voor enkele snelle counters van Tynaarlo uit de omschakeling. Cor Huls: ,,Uiteindelijk vergeten wij ons te belonen voor de goede wedstrijd die wij speelden, want Tynaarlo sloeg in de laatste minuut toch nog toe via Jeroen Klaassens. De 2-2 was voor de groep toch wel een tegenvaller, ook al hebben wij wel het eerste puntje in deze competitie binnen gehaald”.