Schoonebeek wint van “Corona verdacht” Sleen

SCHOONEBEEK - Om half één kwam het telefoontje van Sleen, met de mededeling dat men niet kon voetballen omdat er vier spelers griep en verkoudheidsklachten hadden. Sleen hield slechts 11 spelers over en dacht dat het daardoor niet kon voetballen. Na koortsachtig beraad met de KNVB bleek dat er uiteindelijk toch gevoetbald moest worden. Sleen kwam dus met diverse invallers en had eigenlijk de hele middag geen schijn van kans. Schoonebeek won dan ook vrij eenvoudig met 2-0.

Een kwartiertje later dan gepland werd er om 14.15 uur afgetrapt. Direct vanaf het begin zette Schoonebeek Sleen onder druk. In de eerste minuut was het eerste waarschuwingsschot van Leon Steffens, keeper Veuger wist nog redding te brengen. Vooral Jeffrey Berens was in het begin ongrijpbaar voor de Sleen defensie, in de derde minuut bediende hij Niek Weitering maar die schoot net over. Vervolgens bediende hij Leon Steffens maar die schoot naast.

In de 13e minuut kwam Schoonebeek dan eindelijk op voorsprong. Niek Weitering stoomde op over links, trok de bal voor op Leon Steffens, die schoot op de keeper maar kreeg de bal weer terug. Steffens legde de bal terug op Niek Huser die de bal met een harde schuiver in de verre hoek legde, 1-0. Het eerste gevaar van Sleen kwam in de 21e minuut, een vrije bal van Ranil Briek kon vrij eenvoudig door Martin Berens gepakt worden.

In de 34e minuut was Sleen dicht bij de gelijkmaker, Hayri Heling kopte een voorzet van Robbert Groothuis net naast. In de 37e minuut verdubbelde Schoonebeek de voorsprong. Een voorzet van Jeffrey Berens werd door de complete Sleen defensie gemist, waardoor Leon Steffens van dichtbij simpel kon binnen tikken, 2-0. Dit bleek ook de ruststand te zijn.

In de tweede helft zakte het niveau behoorlijk; Schoonebeek hoefde niet en Sleen kon niet. Daardoor speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af, Schoonebeek had de bal en het overwicht, en Sleen loerde op een counter. Echte grote kansen waren er niet te noteren, typerend was dat Sleen in de 93e minuut past het eerste schot op doel had in de tweede helft. Maar ook deze werd door Martin Berens gepakt. Zo eindigde de wedstrijd in een meer dan terechte 2-0 overwinning voor Schoonebeek.

Zo kon Schoonebeek de drie punten bijschrijven, en moet het volgende week zondag op bezoek bij Zwartemeerse Boys. Uit naar Zwartemeerse Boys is altijd een lastige wedstrijd voor Schoonebeek. Voor Sleen is het te hopen dat de ziekenboeg weer leegstroomt, en dat de griepklachten niet overgaan in Corona besmettingen. Want volgende week komt Balkbrug op bezoek, en die zullen er gebrand op zijn om de eerste punten binnen te halen.