Weiteveen Boys gelijk op met koploper HH Combi

WEITEVEEN – In de zondag 5e klasse D wist Weiteveense Boys de uitwedstrijd tegen de toen nog koploper HH Combi met 3-3 gelijk te spelen. De mannen van trainer Andre kwamen op Sportpark Meerweg in Hijken al in de 2e minuut op voorsprong. Met een afstandsschot van een ongeveer 16 meter verraste Dennis Rocks de op zijn verkeerde been staande HH Combi doelman. 0-1.

De Hijken/Hooghalen Combinatie had het daarna wel moeilijk met een beter Weiteveense Boys. De gasten uit Weiteveen hadden in die eerste fase de pech dat een doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. HH Combi werd daarna beter en kwam na een kwartiertje spelen op 1-1 en nam in de 34e minuut zelfs een 2-1 voorsprong. Weiteveense Boys vocht zich goed terug in de wedstrijd door op slag van rust op een verdiende en terechte 2-2 wist te komen. Nu was het Jesper Schepers die een afgemeten voorzet van Kap Wemhoff bij de eerste paal kon binnen tikken.
Ruststand 2-2.

Na bijna een uur spelen stond de Weiteveense verdediging niet goed en dat gaf de thuisclub de ruimte om opnieuw op voorsprong te komen. 3-2. Weiteveense Boys ging daarna opnieuw vol op jacht naar de gelijkmaker. Het ging achterin 1 op 1 spelen en werd vooral in de omschakeling steeds beter. In de 88e minuut kreeg het dan ook loon naar werken.

Een verre inworp van Brian Lubbers gaf Jesper Schepers de ruimte om snel naar binnen te draaien en de bal bij de 2e paal kon binnen schieten. 3-3 en dat was volgens trainer Andre Steenhuis ook wel een terechte uitslag ook al was er nog een klein kansje in de slotfase om de 3-4 te scoren, maar dat mocht niet meer zo zijn.