Sp Roswinkel delft onderspit tegen GKC

ROSWINKEL - In de zondag 5e klasse D stelde Sp Roswinkel in de thuiswedstrijd teleur tegen het lager geplaatste GKC. De gasten uit Gasselte wisten na een 1-2 ruststand met 3-1 te winnen. In de eerste helft was Sp Roswinkel de betere ploeg en kreeg zeker twee, drie goede mogelijkheden om te scoren, maar de bal wilde er niet in.

En als er dan ook nog twee doelpunten worden afgekeurd, zakt je moed wel in de schoenen, zegt Roswinkel trainer Cor Lubach. ,,Wij missen net als in de voorgaande wedstrijd tegen Valther Boys de echte scherpte om ons zelf te belonen. Het gevolg was dat GKC wel goed gebruikt maakte van fout inspelen bij ons en zij in de 25e minuut de 0-1 konden scoren. Tien minuten later scoorde GKC ook nog tegen de verhouding in de 0-2.

Op slag van rust was het Roy van der Sluis die na een goede voorzet van Stefan Arends toch nog de aansluitingstreffer scoorde. 1-2.” Na de thee een beetje hetzelfde beeld als in de eerste helft. Sp Roswinkel probeerde steeds meer druk te zetten, maar dat ging wel weer ten koste van het voetballen in de organisatie.

Cor Lubach: ,,Je hebt van die wedstrijden dat niets wil lukken en dat was zondagmiddag ook het geval. Als je dan zelf niet weet te scoren doet de tegenpartij het wel. In de 87e minuut liepen wij daardoor nog tegen een counter op en bepaalde GKC de eindstand op 1-3”.