Drenthina pakt puntje tegen oploper Gorecht

HAREN – Na een 0-0 ruststand eindigde de wedstrijd van Drenthina in Haren tegen koploper Gorecht in 1-1. Wij hadden afgesproken om tegen koploper Gorecht iets meer teruggetrokken te spelen en Gorecht op onze helft te krijgen en dan in balbezit snel proberen onze spitsen te bereiken, zegt Drenthina trainer Peter Timmer.

,,Wij kregen het daardoor wel even druk om enkele hoekschoppen te overleven, maar hadden kregen wel het gevoel dat er in deze wedstrijd wat te halen viel tegen de koploper. Dat was een beetje het beeld van de eerste helft. In de rust heb ik aan gegeven dat er goed gespeeld werd en ook de afspraken goed werden opgevolgd en was er het geloof op een goed resultaat”.

Met die gedachte gingen de spelers weer het veld in, maar moesten toezien hoe Gorecht in de 54e minuut door miscommunicatie in de verdediging wel op voorsprong kwam. Bij een onduidelijk moment bleef de bal voor het doel liggen en kon Michel Koopman, de spits van Gorecht, de bal binnen schieten. 1-0. Een beetje onnodig, want even daarvoor kregen wij zelf een 100 procent kans vanuit een hoekschop waarbij Max Alders duidelijk aan zijn shirt werd getrokken en hij zijn looplijn niet kon vervolgen en vlak daarop zagen wij nog een kopbal van de doellijn gehaald. In de tegenstoot viel toen de 1-0. Een sneu moment, maar wij zaten niet bij de pakken neer, vervolgt Peter Timmer:

,,Wij bleven daarna gretig en scherp en hadden wel een beetje geluk dat een terugspeelbal op de keeper te kort was en onze topscoorder Koen Dekens er als de kippen bij was om met zijn vijfde treffer in dit seizoen de 1-1 te scoren. In de slotfase kregen wij nog enkele kansen op meer, maar dat zat er uiteindelijk net niet meer in en moesten wij toch tevreden met een puntje.”