FC Emmen klimt naar tweede plek na winst op NAC

EMMEN - FC Emmen heeft in eigen huis goede zaken gedaan met een 2-0 overwinning op NAC Breda. Dankzij de zege klimmen de Emmenaren naar de tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie door doelpunten van Jari Vlak en Rheda Kharchouch. Ondanks dat FC Emmen in de eerste helft vanaf het begin toch wel de bovenliggende partij was ging het duel lang gelijk op. Kharchouch was de eerste die vrij snel een goede kans op de openingstreffer kreeg, maar verzuimde oog in oog met doelman Olij, maar zijn inzet was een simpele prooi voor de doelman.

Daarna werd NAC nog twee keer gevaarlijk, maar FC Emmen doelman Michel Brouwer reageerde prima op inzetten van Kaj de Rooij en Kotzebue. Vlak na die mogelijkheden stond FC Emmen binnen een minuut op een 2-0 voorsprong. Eerst wist Kharchouch een verdediger van zich af te schudden en de bal vanaf de achterlijn goed aflegde op Jari Vlak die de bal helemaal vrij binnen kon tikken.1-0.

De vreugde van de 1-0 was bij FC Emmen nog maar net verstomd toen het opnieuw raak schoot. Peter van Ooijen vond Rheda Kharchouch die met zijn rug naar de goal stond. Met een prachtige achterwaartse omhaal verraste hij de enkele meters voor zijn doel staande doelman Olij omhaal. 2-0 en dat werd ook de ruststand.

In de tweede helft begon FC Emmen matig aan de wedstrijd. Achterin klopte het nog wel onder aanvoering van Jeroen Veldmate en Miguel Araujo, maar aanvallend kwam er weinig meer uit. Daardoor kon NAC wat meer aandringen, maar vonden keer op keer de ijzersterk keepende FC Emmen doelman Michael Brouwer op hun weg. Kansen kreeg NAC nog wel via Velenas, maar tot twee keer wist Brouwer, die als man van de wedstrijd uitgroeide andermaal de nul te houden. FC Emmen speelde daarna de wedstrijd zakelijk uit en klom door deze 2-0 overwinning over Excelsior en Jong Ajax heen en staat nu tweede achter FC Volendam.

Rheda Kharchouch lepelde de bal achterover op het doel en scoorde de 2-0.

Doelman Michael Brouwers grijpt hier goed in waarna Miguel Aroujo(achtergrond) de bal verder kon wegwerken.

In de tweede helft was het soms alle hens aan dek om het gevaar te keren. Hier kan Aroujo(5)met zijn heeft redding brengen.