FC Emmen A1 Voorlaatste in Lingen

EMMEN - Hier volgt een overzicht van het jeugdvoetbal van FC Emmen.

A-juniorentoernooi Olympia Laxten
Op de eerste dag van het internationale paastoernooi van Olympia Laxten in Lingen was er winst en verlies voor FC Emmen A1. De eerste wedstrijd tegen Viktoria Köln werd met 2-0 gewonnen. De treffers werden gescoord door Ahmed Ndayisaba en Sander Boekholt. Daarna werd er gespeeld tegen SV Meppen A1 en dat duel eindigde in een 2-0 nederlaag voor de Emmenaren. De derde en laatste poulewedstrijd op zondag werd met 1-0 verloren van AS Eupen. FC Emmen eindigde hierdoor als laatste in de poule en moest om de zevende en achtste plaats strijden met Olympia Laxten. Dit duel werd met 3-0 door de Emmenaren gewonnen. FC St Pauli A1 won het evenement.

FC Emmen D1-SC Cambuur D1 4-1
De Emmenaren speelden vooral in de tweede helft een goede wedstrijd en toen werden de kansen ook benut. In de eerste helft werd er ook best aardig gespeeld maar de voorzetten kwamen in die fase niet op maat. De Friezen kwamen uit een hoekschop zelfs op voorsprong maar Jerany Lie-a-Lien zorgde er voor dat de rust met 1-1 in ging. Na de 2-1 van Pepijn Knol scoorden achtereenvolgens Jerany Lie-a-Lien en Maurits Mink waarna de 4-1 winst binnen was. Daar tussen door stopte doelman Sjoerd Borg nog een doelrijpe mogelijkheid voor Cambuur.
FC Emmen D1: Borg; Van der Vlag (Haak), De Vries, Luchies, Dokter, Scholte, Ebbinge (Mink), Brand (Van Aken), Aalderink, Lie-a;Lien, Knol.

Emmen E1 – Drenthina E1 1-3.
Emmen E1 was in een gelijkopgaande wedstrijd tegen Drenthina E1 onfortuinlijk door in de eerste twintig minuten in twee tegenaanvallen twee doelpunten tegen te krijgen. Gelukkig kon Kas Lamberink na een mooie actie de 1-2 na 21 minuten binnenschieten, wat tevens de ruststand was. 3. Een gelijkspel was op zijn plaats geweest.

FC Emmen C1-AFC C1 2-3
Ook de voorlaatste wedstrijd leverde geen punten op voor FC Emmen C1. Het vertoonde spel was zoals gewoonlijk van goed gehalte maar het benutten van kansen was weer een te moeilijk onderdeel. ,,In de eerste helft hebben we uit zeker vijf goede mogelijkheid maar een keer gescoord'', aldus coach Rick Slor. Nadat de gasten uit Amsterdam in de eerste helft op voorsprong waren gekomen, maakte Kjelt Engbers gelijk. De rust ging echter met een 1-2 achterstand in. In de tweede helft vloeide het geloof bij de Emmenaren langzaam weg, zeker nadat AFC op 1-3 was gekomen. Kjelt Engbers verkleinde nog tot 2-3.
FC Emmen D1: Jalving; Hemme, Mol (Hoogeveen), Bos, Roosken (De Graaf), Seubers (Hindriks), Berends, Oosting (Dallinga), Zwaagstra (Gierveld), Engbers, Van der Heide.

FC Emmen D2-Heerenveen D1 1-1
Fc Emmen D2 speelde een matige wedstrijd tegen de vv Heerenveen D1 waarbij te veel spelers niet het niveau haalden van de afgelopen weken. Bij winst had FC Emmen D2 afstand kunnen nemen van Heerenveen, nu blijft het verschil twee punten in het voordeel van FC Emmen. De thuisclub kwam op voorsprong door Joey Roufs. Uit een vrije trap van Roan Gierveld scoorde hij met mooie lob over de keeper. Aan de andere kant viel de gelijkmaker uit een identieke situatie. Ruststand: 1-1. Ook na de rust was er van goed combinatievoetbal geen sprake. Te vaak werd de lange bal gehanteerd waar de lange verdedigers van Heerenveen wel een antwoord op hadden. Echt uitgespeelde kansen werden dan ook niet meer gecreëerd en bleef het uiteindelijk bij een terecht gel