DVC’59 maatje te groot voor EHS’85

EMMERSCHANS - De 3e wedstrijd in de poule moesten de schanskers tegen 3e klasser DVC’59. Midweeks was er gewonnen van Roswinkel met 5-1 en er was een kleine kans om door te komen naar de volgende ronde maar dan moest er met grote cijfers gewonnen worden.

Trainer Cor Huls kon geen beroep doen op zijn keepers (Gerard de Vries was ziek en Mark Schepers kon pas later aansluiten). B1 keeper Timon van der Ploeg (15 jaar) stond op de goal en kan terug kijken op een goed debuut.EHS’85 begon goed aan de wedstrijd en kwam binnen 5 minuten aan de leiding door Martijn Korthuis die een afvallende bal na een corner van Richard Fuhler in de hoek plaatste.

Daarna kregen Michel Jager en Fuhler nog behoorlijke kansen om de score te verdubbelen maar helaas faalden zij in de afwerking. Daarna dicteerde DVC’59 de wedstrijd op alle fronten en bepaalden Roy Sibon, Nick Mink, Melvin Mink en Nick Wanders de ruststand op 1-4.

Na rust kwam Schepers op de goal en kwam Elwin de Jong in de aanval in plaats van Jager. In de 50e minuut kreeg DVC’59 een vrije trap en deze werd om de 2-mans muur in de korte hoek gekruld door Roy Sibon.1-5. EHS’85 kwam nog terug tot 2-5 na een doelpunt van de Jong na een goede assist van Fuhler maar DVC’59 scoorde vrij vlot daarna via Melvin Moes de 2-6.

Na een een vrije trap snel te nemen stond Moes vogelvrij voor keeper Schepers en schoot de bal onder hem door. Het bekervoetbal zit er op voor EHS’85 en kan zich nu volledig richten op de competitie. Volgende week begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen Buinen.(zie ook het fotoboek)