SVBO verliest van Harkemase Boys

BARGER OOSTERVELD – SVBO verloor op eigen veld met 2-0 van Harkemase Boys en plaatsten zich darmee voor de volgende ronde van de noordelijke districtsbeker. De Harekieten hadden het tegen SVBO lastiger dan tegen VEV’67 en Oranje Nassau, maar door doelpunten van Klaas Schotanus en Johnsen Bacuna gingen de drie punten toch mee naar Friesland.

De eerste kans was voor Bryan Inge maar zijn poging werd gekeerd door SVBO-doelman Lennon Ebeltjes. Na een minuut of vijf kreeg de thuisploeg een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. Nick Klingenberg ging onderuit in het strafschopgebied. Scheidsrechter Broekman zag een overtreding van Jasper Valentijn en wees naar de stip, maar Erick Jansema keerde de strafschop van Maarten Wielens.

Halverwege de eerste helft kwam Harkemase Boys op voorsprong. 0-1. Een afgeslagen voorzet van Joram Smits kwam bij aanvoerder Klaas Schotanus de zwabberende bal vanaf een kleine twintig meter langs doelman Lennon Ebeltjes plaatste. 0-1. De laatste kans voor rust was voor de thuisploeg.

Bij een pass van Rene Wolbers op Klingenberg ging de vlag omhoog wegens vermeend buitenspel, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Jansema was al zijn doel uitgekomen, waardoor Klingenberg de bal breed moest geven op Rean Bolk die het nog wel probeerde maar zijn schot kon door Jansema worden gekeerd.

Na rust had Harkemase Boys binnen vijftien seconden op 0-2 moeten staan. Balverlies bij SVBO leidde een vlotte aanval in, maar Uuldriks tikte op aangeven van Smits naast. Binnen drie minuten in de tweede helft viel het tweede Boys doelpunt alsnog. Uuldriks had veel ruimte na een lange bal van Schotanus.

De spits kapte SVBO-verdediger Mark Benes uit en gaf vervolgens af op Bacuna, die eenvoudig van dichtbij 0-2 scoorde. Namens SVBO probeerde Ruben Kaiser het vervolgens tweemaal, maar beide waren de schoten net niet nauwkeurig genoeg. Het bleef bij 0-2 en daarmee blijft Harkemase Boys zonder puntverlies in de poule.